Når du skal bage boller, så prøv disse boller med nisseøl.
Det giver en ny dimension til smagen, og behøver jeg at nævne, at de her boller er ekstra populære op imod jul?
Ingredienser
Du får opskriften som giver 15-20 boller med nisseøl lige her:
- 2 dåser nisseøl
- 30 gram gær
- 300 gram rugmel
- 150 gram havregryn
- Ca. 500 gram hvedemel
- 2 tsk salt
Sådan laver du bolledejen
- Gær og nisseøl røres sammen
- Rør rugmel i
- Rør havregryn i
- Lad det stå 4-5 minutter, så havregrynene kan suge væske
- Tilsæt salt
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Det er ikke sikkert at du skal bruge alle 500 gram hvedemel. Du skal stoppe tilsætningen af hvedemel, når dejen er fast, men du skal ikke ælte den.
Nu sætter du dejen i køleren natten over.
Så skal bollerne bages
- Fyr ovnen op på fuld knald og lad den varme op, mens du former bollerne og lader dem hæve på bageplade med bagepapir. Du kan bruge skeer til at forme bollerne, så du ikke selv bliver så nasset.
- Sæt bollerne i ovnen og SKRU OMGÅENDE OVNEN NED på 225 grader varmluft.
- Alt afhængig af din ovn, så er bagetiden 12-16 minutter, så det er en god ide at tage tid og se til dem løbende.
Boller med nisseøl kan i øvrigt spises hele året.
Bare erstat nisseøl med mørkt hvidtøl, som jo basically er det samme.
Velbekomme!