Hvis du ligesom mig elsker frikadeller, hvorfor så ikke pifte dem op med nisseøl, så du får julefrikadeller ud af det?

Det er meganemt, hvis du allerede har en god opskrift på frikadeller, for du kan i princippet bare bytte mælken ud med nisseøl, og så lave frikadellerne ganske som du er vant til.

Her får du min opskrift på julefrikadeller.

Ingredienser

  • 1/2 kg hakket svinekød (jo bedre kødkvalitet, desto bedre julefrikadeller!)
  • 1 hakket løg
  • 1 dl nisseøl
  • salt
  • peber
  • 2 spsk mel
  • 1 æg

julefrikadeller in the making - få opskriften på nisseol.dk

Sådan laver du julefrikadeller

  • Hæld det hakkede kød i en skål
  • Tilsæt æg, salt, peber og mel
  • Blend det hakkede løg sammen med nisseøllet (en stavblender er perfekt!)
  • Rør hele baduljen godt sammen

Nu mangler du kun at stege frikadellerne på din trusty stegepande.

Her er det altid et godt trick lige at stege en lille prøvefrikadelle først, så du kan smage den.

På den måde kan du stadig nå at tilføje salt og peber (eller endda mere nisseøl).

Velbekomme og glædelig jul!