Findes der noget mere klassisk end en god skærekage? Og når så der blandes nisseøl i, så er der virkelig tale om en vinder!

Faktisk har mange af os nok fået sådan en serveret hos mor og far eller hos bedsteforældrene, da vi var børn.

Derfor kommer her en opskrift der er spiffet op med nisseøl.

Krydderier til nisseølkage, natron, kanel, ingefær, nellike, muskatIngredienser

  • 2 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 0,5 tsk muskat
  • 1 spsk stødt kanel
  • 400 gram hvedemel
  • 1 alm. nisseøl
  • 400 gram brun farin

Sådan blander du det sammen

  • Bland natron, krydderier og mel sammen. Det er en fordel at si disse ingredienser.
  • Tilsæt nisseøllet lidt efter lidt og rør det godt sammen, evt. med elpisker eller i en røremaskine. Dejen skal være uden klumper.
  • Tilsæt farin og rør endnu mere.

I bradepanden med dejen og derefter skal kagen i ovnen

Nisseøl fra KBSå smider du bagepapir i en bradepande (ca. størrelse 20x30cm).

Hæld dejen i bradepanden og placér den midt i ovnen og giv den ca. 50 minutter (ved min seneste bagning fik den 48 minutter) ved 170 grader (IKKE varmluft!).

Tag kagen ud når den er done.

Du kan evt. tjekke ved at poke kagen med en strikkepind.

Er der dej på strikkepinden, er kagen ikke done endnu.

Når kagen er færdig, så lad den hvile 5-10 minutter, før du tager den op af bradepanden.

Det er nemt nok, for du kan bare tage fat i bagepapiret og løfte kagen op.

Nu skal den så afkøle.

Spis et stykke nisseølkage smurt med smør

Kagen kan serveres når den er kølet af og med smør, hvis du er den slags type, der synes at smør er BOMBEN.

INSIDER TIPS

Kagen kan fryses, så du behøver ikke pløje dig igennem hele bradepanden med det samme.

Alternativt kan du lægge kageresten i en lufttæt dåse eller pose.

Så kan den faktisk holde relativt længe.