Bland natron, krydderier og mel sammen. Det er en fordel at si disse ingredienser.
Tilsæt nisseøllet lidt efter lidt og rør det godt sammen, evt. med elpisker eller i en røremaskine. Dejen skal være uden klumper.
Tilsæt farin og rør endnu mere.
I bradepanden med dejen og derefter skal kagen i ovnen
Så smider du bagepapir i en bradepande (ca. størrelse 20x30cm).
Hæld dejen i bradepanden og placér den midt i ovnen og giv den ca. 50 minutter (ved min seneste bagning fik den 48 minutter) ved 170 grader (IKKE varmluft!).
Tag kagen ud når den er done.
Du kan evt. tjekke ved at poke kagen med en strikkepind.
Er der dej på strikkepinden, er kagen ikke done endnu.
Når kagen er færdig, så lad den hvile 5-10 minutter, før du tager den op af bradepanden.
Det er nemt nok, for du kan bare tage fat i bagepapiret og løfte kagen op.
Nu skal den så afkøle.
Spis et stykke nisseølkage smurt med smør
Kagen kan serveres når den er kølet af og med smør, hvis du er den slags type, der synes at smør er BOMBEN.
INSIDER TIPS
Kagen kan fryses, så du behøver ikke pløje dig igennem hele bradepanden med det samme.
Alternativt kan du lægge kageresten i en lufttæt dåse eller pose.
Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Du skal lige vælge om du synes det er fint eller ej. Siger du "nej tak" kan vi ikke garantere at alle sitets funktioner vil virke for dig.JaNejPrivatlivspolitik
Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved hjælp af knappen Tilbagekald samtykke.Tilbagekald samtykke